knjizara.com
Čarobna kuhinja 5 - lakše sa dijabetesom - posna jela

Violeta Orešković Ćurčić (autor)

Čarobna kuhinja 5 - lakše sa dijabetesom - posna jela
rasprodato

Pred nama su jesen i zima, godišnja doba kada se manje krecemo i kada su duge šetnje i bavljenje sportom na cistom vazduhu nešto što cemo još dugo cekati. Temperatura vazduha ce biti sve niža i organizam ce imati potrebu da se zagreje i pripremi za zimu. Odatle potice i potreba da se unosi više hrane, a naša domaca kuhinja podrazumeva da ta hrana bude jaka, teška, masna...
Zato vam novo, peto izdanje "Carobne kuhinje" nudi mogucnost da takve navike promenite i da pomognete svom organizmu da "prebrodi" zimu u punoj snazi i kondiciji. Onima ko

ji poste iz religioznih razloga, kao i onima koji to cine zbog zdravlja, ovaj broj nudi mogucnost da uživaju u zdravoj i ukusnoj hrani uz, kao i do sada, dat nutritivni sastav za 100 grama gotovog jela, glikemijske indekse i glikemijska opterecenja."
Autor

Kao lekar svakodnevno sam u prilici da dajem preporuke o pravilnoj ishrani u dijabetesu, svesna njenog znacaja u terapiji, a istovremeno suocena sa velikim otporom pacijenata i njihovom nedovoljnom motivisanošcu za promenu navika u ishrani. Do sada objavljena izdanja "Carobne kuhinje" bila su mi velika pomoc u savladavanju cesto nepremostivih prepreka.
Prilagodena navikama u ishrani ljudi našeg podneblja, istovremeno uskladena sa najsavremenijim principima pravilne ishrane, adekvatnim izborom namirnica i njihovim pravilnim kombinovanjem i nacinom pripremanja, sada predstavljaju deo mog svakodnevnog rada.
Dr Ljiljana Lukic, endokrinologInstitut za endokrinologiju, Beograd

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Amarant art; 2010; Tvrd povez; latinica; 17 x 17 cm; 50 str.; 978-86-912689-4-7;