knjizara.com
Čarobna kuhinja 1 i 2 - lakše sa dijabetesom - 100 recepata 1
objedinjeno i prošireno izdanje 1 i 2

Violeta Orešković Ćurčić (autor)

Čarobna kuhinja 1 i 2 - lakše sa dijabetesom - 100 recepata 1
rasprodato

Posto se, zahvaljujuci vasem poverenju i podrsci, prva dva izdanja Carobne kuhinje" vise ne mogu nabaviti, a interesovanje je veliko, pojavilase potreba za dostampavanjem ta dva izdanja, kako bi bila dostupna i onima koji su kasnije saznali za "Carobnu kuhinju".

S obzirom da se odvremena objavljivanja prva dva broja situacija na nasem trzistu malo promenila (na primer, dijetalni slagovi koje sam tada koristila u receptimavise ne mogu da se nadu u nasim prodavnicama), bilo je neophodno da se neki recepti prerade, pa je tako nastala ideja da se ova dva izdanjaobjedine i, prosirena sa dvadesetak novih recepata, pojave pod nazivom "100 recepata", u knjiznom povezu, sa izmenjenim ali prepoznatljivimKoricama.
Autor




Retka su izdanja iz ove oblasti koja poticu iz sopstvenog iskustva, a ovaj kuvar je bas tako nastao... Pored tabela nutritivnih sastojakapojedinacnih namirnica, recept za svako gotovo jelo sadrzi sve bitne podatke o tom jelu, kolicinu ugljenih hidrata, broj kilokalorija, kolicinuproteina i masti za 100g gotovog jela, sto je potpuna novina kod nas. U svaki recept su ukljuceni i podaci o glikemijskom indeksu i glikemijskomopterecenju (pojmovi koji su u svetu nastali 80-tih godina, a kod nas jos uvek nisu ukljuceni u ishranu osoba sa dijabetesom na pravi nacin),kako za svaku pojedinacnu namirnicu, tako i za gotovo jelo. Date su i preporuke o izboru namirnica, kombinaciji namirnica sa razlicitimglikemijskim indeksima, poredenje razlicitih namirnica u okviru iste grupe ... , a sve na osnovu licnog iskustva.
Doc. dr Teodora Beljic-Zivkovic, endokrinolog
KBC Zvezdara, Beograd

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Amarant art; 2010; Broširani povez; latinica; 17 x 17 cm; 106 str.; 978-86-912689-5-4;