knjizara.com
Čarobna kuhinja za osobe sa dijabetesom

Violeta Orešković Ćurčić (autor)

Čarobna kuhinja za osobe sa dijabetesom
1444 din
Stara cena: 1699 din
U korpu

Čarobna kuhinja za osobe sa dijabetesom i sve one koji žele zdravo da se hrane.
Onoliko koliko je namenjena osobama sa dijabetesom, toliko je ova knjiga upućena svakome ko je odlučio da promenom ishrane unapredi svoj život. Nastao iz najneposrednijeg ličnog iskustva, ovaj specifični kuvar predstavlja obilje zdravih, uravnoteženih, raznovrsnih i ukusnih jela za svakoga od nas. Ono što ga izdvaja od knjige recepata jeste njegova edukativna dimenzija. Pregledn

i tabelarni podaci prate svako jelo i namirnicu i omogućavaju nam da brzo sagledamo kakve su realne nutritivne vrednosti svakog konkretnog jela, a prvi put se kod nas precizno iznose i glikemijski indeksi pripremljenih jela i tačni podaci o gligemijskom opterećenju – posebno važni osobama s dijabetesom, koje moraju dobro znati koju količinu i vrstu ugljenih hidrata unose u organizam. Ovi podaci dragoceni su i svakome ko želi da smanji telesnu masu, unapredi mentalnu i fizičku kondiciju, osnaži osećaj zadovoljstva životom.
Sva prikazana jela oprobana su u realnom životu. Njihovu konzumaciju pratile su analize krvi, „uživo“ je meren uticaj svakog pojedinačnog obroka na kretanje nivoa šećera u organizmu ispitanika. Izuzetni rezultati zaslužni su za lekarske preporuke, a izvanredni ukusi za široku prihvaćenost knjige i užitak njenih korisnika.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 19 cm; 242 str.; 978-86-521-3087-0;