knjizara.com


Pomoć


Kako se kupuje?

Najčešće postavljana pitanja:

1. Načini plaćanja?
2. Rok za slanje knjiga?
3. Troškovi isporuke?
4. Da li možete isporučiti knjige koje se ne nalaze u bazi podataka Knjizara.com?


1. Načini plaćanja?

Kupci iz Srbije mogu platiti:
- karticama
- opštom uplatnicom u banci ili pošti (pojedinci - fizička lica)
- e-banking
- po predračunu (pravna lica)


Kupci iz inostranstva mogu platiti karticama.
Knjizara.com prima sledeće kartice: Visa, MasterCard i Maestro.


2. Rok dostave i način slanje knjiga?

Srbija: rok za dostavu knjiga je 2-7 radnih dana od prijema uplate. Knjige šaljemo kao preporučenu tiskovinu/paket koje dostavlja (ili ubacuje obaveštenje u sanduče) poštar JP Pošta Srbije.
Inostranstvo: rok za dostavu je 7-10 dana od prijema uplate. Knjige se šalju kurirskom službom DHL.

3. Troškovi isporuke?

SRBIJA
Preporučena tiskovina/paket
Za porudžbine ukupne vrednosti ispod 2000 dinara isporuka je 165 dinara bez obzira na broj knjiga.
Za porudžbine u vrednosti preko 2000 dinara isporuka na teritoriji Srbije je besplatna.

INOSTRANSTVO
Slanje DHL ekspresnom poštom
Ovde izražene cene date su približno, tačan obračun dobićete prilikom plaćanja na sajtu banke koja vrši konverziju valuta.

Zona 2 - Evropa
Ako naručite od 1 do 4 knjige troškovi isporuke iznose oko €29,60
Ako naručite 5 ili više knjiga €29,60 + €3,76
Dakle, ako poručite od jedne do četiri knjige troškovi isporuke iznose €29,60 , za pet knjiga €29,60 + €3,76 = €33,36 , za šest knjiga €29,60 + €3,76 + €3,76 =€37,12 itd...
Vreme isporuke DHL-om je od 1-2 radna dana (Evropa) ili 2-3 radna dana za ostatak sveta.
Vaša lokalna carina može tražiti da platite dodatne uvozne troškove pa se o tome obavestite pre kupovine.

Zona 3 - United states, Canada i sl.
Ako naručite od 1 do 4 knjige troškovi isporuke iznose oko €47,40
Ako naručite 5 ili više knjiga €47,40 + €3,76
Dakle, ako poručite od jedne do četiri knjige troškovi isporuke iznose €47,40 , za pet knjiga €47,40 + €3,76= €51,16 , za šest knjiga €47,40 + €3,76 + €3,76 = €54.92 itd...
Vaša lokalna carina može tražiti da platite dodatne uvozne troškove pa se o tome obavestite pre kupovine.
Zona 4 - udaljene zemlje - Australia, New Zeland, Japan, China i sl.
Ako naručite od 1 do 4 knjige troškovi isporuke iznose oko €61,60
Ako naručite 5 ili više knjiga €61,60 + €3,76
Dakle, ako poručite od jedne do četiri knjige troškovi isporuke iznose €61,60 , za pet knjiga €61,60 + €3,76= €65,36 , za šest knjiga €61,60 + €3,76 + €3,76 = €69,12 itd...

Vreme isporuke DHL-om je 7-10 dana od prijema uplate.
Vaša lokalna carina može tražiti da platite dodatne uvozne troškove pa se o tome obavestite pre kupovine.
Detaljan spisak država sa zonama možete pogledati OVDE

4. Da li možete isporučiti knjige koje se ne nalaze u bazi podataka Knjizara.com?

Da. Mnoga starija izdanja, ukoliko nisu rasprodata, mogu se još uvek pronaći i poslati zainteresovanima. Pošalite nam e-mail na info@knjizara.com sa spiskom knjiga koje Vas interesuju.


5. Korisnički servis:

Sve informacije u vezi sa narudžbinom ali i u slučaju reklamacije ili otkaza narudžbine možete dobiti na:
info@knjizara.com
+381 (0)64 4667 704
skype:aleksandar.drakulic
Srbija, 11000 Beograd, Brankova 12


6. Reklamacije, pravo na odustanak od ugovora i povrat robe

Reklamacije se mogu podneti u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Reklamacije se šalju na e-mail adresu info@knjizara.com .

Nakon što primimo Vašu reklamaciju ona će biti razmotrena i u roku od tri radna dana od podnošenja kupac će biti obavešten o ishodu reklamacije.

Ukoliko dođe do opravdane reklamacije nekog od kupljenih proizvoda, MC Most ce po prijemu vraćene robe, ukoliko u provratu nije došlo do ostećenja robe, u najkraćem roku zameniti prozvod novim ili izvršiti povraćaj novca na teret prodavca.

U slučaju vraćanja proizvoda i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, MC Most (Knjizara.com) je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice.

Kupac ima pravo na odustanak od ugovora ( kupovine) u roku do 14 dana.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupovina preko naše prodajne internet stranice www.Knjizara.com smatra se prodajom na daljinu. Zakon ustanovljava pravo potrošača da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koji nije prevoznik. Prilikom odustanka, kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Zahtev za odustanak od kupovine kupac šalje putem e-maila na info@knjizara.com. Obrazac za odustanak od ugovora na daljinu ovde.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao zahtev za odustanak.

Prilikom povraćaja robu je obavezno vratiti u ispravnom, nekorišćenom stanju pri čemu se mora priložiti i originalni račun.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Dodatne informacije možete dobiti svakog radnog dana od 08.00 do 16.00 na telefon 011/2633-914 ili e-mail info@knjizara.com


7. Zaštita privatnosti korisnika

U ime MC Most - Knjizara.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni MC Most - Knjizara.com (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.


8. Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.