knjizara.com
Čarobna kuhinja 14 - lakše sa dijabetesom - Pite, paste, jela sa mlevenim mesom

Violeta Orešković Ćurčić (autor)

Čarobna kuhinja 14 - lakše sa dijabetesom - Pite, paste, jela sa mlevenim mesom
rasprodato

"Kao oftalmolog video sam ozbiljne komplikacije na očnom dnu kod osoba koje su loše kontrlisale dijabetes i nasuprot njima, one sa minimalnim promenama ili bez promena na oku, kod kojih je metabolička kontrola bila dobra.
Poseban izazov predstavlja ishrana mesnim proizvodima. Ona je od bitnog značaja kod oba tipa dijabetesa, posebno tipa 1 jer obezbeđuje dovoljno proteina, vitamina i minerala. Unošenje mesnih proizvoda kod dijabetičara mora biti plansko i precizno dozirano, pogotovo što u naučnim krugovima postoje i neka suprostavljena gledišta. Vazno je da se koriste određene vrste mesa u određenoj količini i da je priprema urađena na odgovarajući način.
U tekstu koj

i sledi autor je jasno, pregledno i iscrpno iznela konkrene preporuke i ideje za pripremu većeg broja mesnih jela. Uložen je ogroman trud ali su rezultati dragoceni. Svaka osoba obolela od dijabetesa na lak način dobija predlog za raznovrsnu i bezbednu ishranu koja uključuje konzumiranje mesa.
Posebno kompleksna i osetljiva tema o ishrani mesnim produktima kod osoba obolelih od dijabetesa postaje lako razumljiva i prihvatljiva kroz ovaj tekts. Zato ga preporučujem uz veliko zadovoljstvo što je ovako savremen pristup dostupan i u našoj sredini.
Prof. dr Svetislav Milenković, oftamolog

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Amarant art; 2015; Broširani povez; latinica; 17 x 17 cm; 47 str.; 978-86-89195-07-1;