knjizara.com
Čarobna kuhinja 2 - lakše sa dijabetesom

Violeta Orešković Ćurčić (autor)

Čarobna kuhinja 2 - lakše sa dijabetesom
rasprodato

Pred vama je drugo izdanje "Carobne kuhinje", sa novim receptima, novim informacijama o namirnicima i nacinu njihovog spremanja, sa novim savetima vezanim za ishranu osoba sa dijabetesom... ali nastalo sa istom idejom kao i prethodno, da se hrana posmatra na jedan novi nacin. Zbirku recepata i dalje cine jela jednostavna za pripremanje, sacinjena od namirnica koje se lako mogu pronaci u našim prodavnicama i na pijacama, ali sada medu njima ima po neki recept i za one koji vole jela od ribe i morskih plodova, kao i za one koji su više okrenuti biljnoj hrani. N

ova iskustva koja su stecena izmedu ova dva izdanja samo su još više ucvrstila stav da treba prihvatiti savremena shvatanja o dijabetesu prema kojima ne postoji zabranjena hrana, vec samo pravilno doziranje insulina i lekova.
Autor

Nova brošura je nastavak prethodne, takode edukativna, namenjena svima. U njoj su provereni recepti sa vecim izborom namirnica (morski plodovi, testenine-paste, zaboravljena bundeva, a tek poslastice...). Na fotografijama je prisutan bogat kolorit, a za njim ne zaostaje ni ukus pripremljenih jela.Ispred Saveza udruženja Srbije za borbu protiv šecerne bolesti, ali i u ime ostalih osoba sa dijabetesom u našoj zemlji, pa i onih koji nemaju dijabetes a žele pravilno da se hrane, izražavam zahvalnost gospodi Violeti Oreškovic na donatorstvu veceg broja primeraka koji su prosledeni na odgovarajuca mesta. Takode izražavam licnu zahvalnost za pokazanu nesebicnost, jer i u drugom izdanju ona na proveren, praktican nacin, želi da pomogne pre svega osobama sa dijabetesom da pravilnom ishranom dobro kontrolišu i vode svoju bolest, da imaju prijatne trenutke i uživaju u životu.
Prof. dr Ljiljana M. Bajovic
Internista - endokrinolog

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Amarant art; 2009; Broširani povez; latinica; 17 x 17 cm; 47 str.; 978-86-912689-1-6;