knjizara.com
Čarobna kuhinja 3 - lakše sa dijabetesom - ukusi Mediterana

Violeta Orešković Ćurčić (autor)

Čarobna kuhinja 3 - lakše sa dijabetesom - ukusi Mediterana
rasprodato

Trecim izdanjem "Carobne kuhinje" zapocinje objavljivanja tematskih izdanja kuvara. Na samom pocetku tog niza je Mediteranska kuhinja, kao nacin ishrane koji podrazumeva uživanje i u jelu i u njegovoj pripremi, i zbog svoje jednostavnosti može lako da se primeni u savremenom nacinu života. Namenjena je svima koji žele da se hrane zdravije, da se osecaju lako i puni energije, da preduprede razna oboljenja, što se odnosi i na osobe sa dijabetesom koje se, naravno, ne izdvajaju od drugih.
I

shranu na obalama Sredozemnog mora karakteriše brzo pripremanje hrane pa najveci deo hranljivih materija ostaje i posle pripreme sacuvan u obroku, a obilje zacina i razlicitih aroma cini mediteransku kuhinju veoma ukusnom. Upravo zbog tog spoja kvaliteta, izuzetnog ukusa i jednostavnosti, mediteranska kuhinja je popularna i cesto pripremana i izvan podrucja Mediterana.

Nova "Carobna kuhinja - Lakše sa dijabetesom" vam u izdanju "Ukusi Mediterana" nudi po nešto iz ovih kuhinja i, kao i do sada, treba da vam omoguci da, pripremajuci hranu po datim receptima, brzo i lako ovladate brojanjem ugljenih hidrata, lakše regulišete dijabetes i sebi i svojoj porodici omogucite uživanje u svakom obroku!"
Autor "Osnovni rincip mediteranske kuhinje je upotreba male kolicine mesa, a osnovni izvor belancevina su riba i plodovi mora. Takode, veoma je zastupljeno povrce, voce i koštunjavo voce, maslinovo ulje i umerena kolicina alkohola. Recepti pred nama su odlican izbor za one koji žele da slede principe mediteranske ishrane.Kao i do sada, i ovaj broj kuvara se drži strukture koja se pokazala veoma uspešnom: uz svaki recept je dat nutricioni sastav hrane i gotovog jela, edukativna poruka i, naravno, lepa fotografija pripremljenog jela.Dijabetološki savez Srbije i ja licno, preporucujemo ovaj kuvar.
Prim. dr mr sc. Miodrag ?ordevic
Internista - endokrinolog

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Amarant art; 2010; Broširani povez; latinica; 17 x 17 cm; 45 str.; 978-86-912689-2-3;