knjizara.com
Kod dijabetesa
prirodan način prevencije i preokretanja toka dijabetesa tipa 2

Džejson Fang (autor)

Kod dijabetesa
1259 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

NOVA KNJIGA AUTORA „KODA GOJAZNOSTI”, JEDNOG OD NAJZNAČAJNIJIH SVETSKIH STRUČNJAKA ZA DIJABETES I ZDRAVU ISHRANU

Da li ste znali da je dijabetes vodeći uzrok smrti u svetu? Da li ste znali da 90-95% dijabetičara boluje od dijabetesa tipa2? Da li ste znali da je ova podmukla bolest jedan od glavnih uzrok gubitka vida, amputacija, otkazivanja bubrega i kardiovaskularnih tegoba? Da li ste znali da jedna trećina dijabetičara i ne zna da je obolela? Većina doktora i nutricionista, pa čak i specijalista, danas smatra dijabetes tipa 2 za hroničnu i progresivnu bolest – doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja. Ali u stvarnosti

, kako je dr Fang to ubedljivo i pokazao u ovoj knjizi koja menja preovladavajuća predubeđenja, dijabetes tipa 2 je u stvari izlečiva bolest. Napisana jasnim jezikom i potkrepljena ubedljivim dokazima, ona pokazuje zašto konvencionalne metode lečenja insulinom i drugim lekovima za snižavanje glukoze u krvi, u stvari samo produbljuju problem i dovode do značajne gojaznosti, pa čak i srčanih problema. Kako tvrdi dr Fang, jedini način efikasnog lečenja dijabetesa tipa 2 predstavlja ispravan način ishrane i povremeni post, a ne lekovi.

Zašto toliko ljudi pati od dijabetesa i kako je do toga došlo tako naglo? * Šta uopšte uzrokuje dijabetes, predijabetes i insulinsku rezistenciju? * Zašto konvencionalni tretman lekovima prosto nije delotvoran? * Kako da preokrenete tok dijabetesa fokusirajući se na ishranu? * Šta konkretno možete da jedete ako patite od dijabetesa? * Kako da povratite kontrolu nad nivoom šećera u krvi, svojim zdravljem, životom i vitalnošću? * Zašto je važno da izbacite rafinisane ugljene hidrate i šećere? * Zbog čega je fruktoza toliko štetna? * Koje su blagodeti povremenog posta u borbi protiv dijabetesa? * Kako to da zdravstveni sistem nije u stanju da objasni ili izleči ovakvu pošast uprkos potrošenim milijardama?

Na naučnim osnovama, dr Džejson Fang želi da porazmislimo o tome kako posmatramo i lečimo dijabetes. S obzirom na to da otprilike polovina svih odraslih na svetu boluje od dijabetesa ili je na putu ka tome (predijabetes), ovo štivo je od suštinske važnosti.

– dr Bendžamin Bikman, prof. fiziologije na Univerzitetu Brigam Jang

Dr Fang vas uči sve što treba da znate o tome kako da preokrenete dijabetes tipa 2. Ova sjajna, praktična knjiga mogla bi da promeni svet i drastično poboljša zdravlje svih osoba koje pate od dijabetesa tipa 2 – što je gotovo pola milijarde ljudi!

– dr Andreas Ejnfelt, autor knjige Low Carb, High Fat Revolution

Obrazlažući skriveni uzrok bolesti, dr Fang nam otkriva kako se dijabetes tipa 2 može sprečiti i preokrenuti prirodnim metodama, poput ishrane, umesto lekovima. Ovo je značajna knjiga koja je stigla u pravi čas.

– dr Mark Hajman, autor knjige Food: What the Heck Should I Eat?

Jednostavnim koracima i pravilima dr Džejson Fang vam otkriva način da se rešite dijabetesa jednom zauvek.

– dr Stiven Gandri, autor knjige The Plant Paradox

KNJIGA KOJA BI TREBALO DA PROMENI SVET

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Blum izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 258 str.; 978-86-6070-022-5;