knjizara.com
Pravi i lažni Kalabić - sa nalazom sudskog veštaka

Miloslav Samardžić (autor)

Pravi i lažni Kalabić - sa nalazom sudskog veštaka
rasprodato

Knjiga konačno otkriva jednu dugo skrivanu misteriju. Na žalost, mnogi ravnogorci umrli su sa bremenom sumnje i pitanjem: „Da li je Nikola Kalabić izdao Dražu Mihailovića?“ Istina je bila tu, samo je do nje trebalo postepeno doći. Istina je ležala u ozninim neistinama.
U knjizi „Pravi i lažni Kalabić“ Samardžić ekspertskim nalazima pobija takozvanu istinu o zarobljavanju Draže Mihailovića uz pomoć svog najvernijeg komandanta. Nikola Kalabić nije pisao pisma OZN-i, niti je prodao veru za večeru i postao ponizni komunistički rob. Poginuo je kako dolikuje ratniku – na bojnom polju, boreći se za ideju za koju su pali najpre njegov otac, a potom i njegov sin. Mnogi ljudi, naročito Kalab

ićevi saborci, nikada nisu ni mogli da poveruju u inače neverovatno neuverljivu priču o najvećoj izdaji koju je Srbin posle Kosova video i doživeo. Ne veruju ni danas. Verovali su samo oni koji su bili naivni. I upravo će njima ova knjiga dobro doći, jer se najzad otvorio jedan novi prozor kroz koji moramo svi da pogledamo, da se zamislimo i zapitamo: „Da li je ovo jedina razotkrivena višedecenijska misterija i kuda to naša nauka ide?“ (Iz recenzije istoričara Aleksandra Dinčića.)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Četnički pokret
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Pogledi; 2012; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 187 str.; 978-86-82235-67-5;