×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Falsifikati TV serije Ravna Gora

Miloslav Samardžić (autor)

Falsifikati TV serije Ravna Gora
327 din
Stara cena: 385 din
U korpu

TV serija „Ravna Gora“ zaista ima istorijski značaj, ali na žalost ne u onom smislu o kom je govorio njen autor. Ona je značajna pre svega kao dokument o našem dobu.?Autor se obratio nadležnim istorijskim ustanovama i osobama sa zvučnim zvanjima i titulama, pa je ipak sve ispalo naopako, čak i datumi, geografski pojmovi i tipovi naoružanja.?Naopako je, naravno, i ono najvažnije: ko su tokom?Drugog svetskog rata u?Kraljevini Jugoslaviji bili „dobri momci“, a ko „loši momci“. Mi koji proučavamo Dr

ugi svetski rat znali smo da mora ispasti naopako – o čemu svedoči i prva glava ove knjige, napisana i objavljena više od godinu dana pre emitovanja serije – to jest da će biti prikazano ono što zvanična istorija već godinama tvrdi. Ali, istorijske knjige imaju male tiraže, dok je još jedna „serija rekordne gledanosti“ okupila višemilionsku pulbiku.Tako je ona predstavila zvaničnu istoriografiju širokim masama, a nama nametnula obavezu da sve to detaljno evidentiramo. (iz predgovora)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: TV serija
Ostali naslovi iz oblasti: Publicistika

Izdavač: Pogledi; 2014; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 158 str.; 978-86-82235-83-5;