knjizara.com
Psihopolitika mržnje

Dušan Kecmanović (autor)

Psihopolitika mržnje
rasprodato

Iz recenzije Čedomira Mirkovića: Ova je knjiga sveobuhvatna studija o etnonacionalizmu, fenomenu koji je, po rasprostranjenosti i po posledicama, obeležio noviju istoriju čovečanstva a posebno dvadeseti vek. Autor donosi bogatu dokumentaciju o socijalnim, psihološkim, antropološkim i drugim osnovama nacionalističkih osećanja, posebno se, pri tome, obazirući na patološke i razorne dimenzije u integralnom nacionalizmu. Kecmanović

eva knjiga naglašava i brojna skeptična uočavanja o univerzalnoj dimenziji čovekovih potreba i poriva koji se projektuju u etnonacionalizam (i nacionalizam), takođe i zaključak da će etnonacionalizam i nacionalizam postojati, možda pod nekim drugim imenom, i onda kada nacije izgube sadašnji značaj i ulogu. Studija Psihopatologija mržnje pripada knjigama koje nam stavovima i inspirativnošću, pomaže da potpunije shvatimo svet u kome živimo, i da bolje razumemo mnoge aktulenosti našeg vremena.

O autoru: Dušan Kecmanović (1942) lekar, neuropsihijatar, bavi se socijalnom psihijatrijom. Do sada je objavio: Između normalnog i patološkog, Socijalna psihijatrija, Društveni koreni psihijatrije i brojne udžbenike. Živi i radi u Australiji.


Ostali naslovi iz oblasti: Etnologija , , Psihologija

Izdavač: Prosveta - Beograd; 1999; Broširani povez; latinica; 21 cm; 382 str.;