knjizara.com
Psihijatrija u kritičkom ogledalu

Dušan Kecmanović (autor)

Psihijatrija u kritičkom ogledalu
rasprodato

Psihijatrija je ustanovljena kao posebna medicinska disciplina pre dvesta godina. Od tada do danas dovode se u pitanje brojni aspekti psihijatrije: osporava se postojanje duševnog poremećaja; izražava sumnja u mogućnost postavljanja tačne dijagnoze duševnih poremećaja; negira efikasnost psihijatrijske terapije; kritikuju represivne mere pojedinih psihijstrijskih aktivnosti; psihijatre optužuju da su produžena ruka političkog režima.
Do sada, ni u svetu, ni kod nas, nije bilo dijaloga između onih koji osporavaju i onih koji brane psihijatriju.Profesor Duš

an Kecmanović, koji danas živi i radi u Australiji, autor je brojnih dela iz oblasti psihijatrije, iz kojih su psihijatriju učile mnoge generacije naših psihijatara. U knjizi „Psihijatrija u kritičkom ogledalu“ Kecmanović uspostavlja dijalog između „zaraćenih strana“. Oslanjajući se na duboko poznavanje teorije i prakse zvanične psihijatrije i alternativne psihijatrije, ali i na znanje iz društvenih nauka, Kecmanović prevazilazi ograničenja suprostavljenih pozicija i ukazuje na put kojim bi psihijatri, svesni manjkavosti vlastite struke, trebalo da idu.Kecmanović, takođe, nudi ubedljive dokaze zašto psihijatrija ne može a da ne bude upitna. Odgovor se nalazi u specifičnoj prirodi duševno poremećenog čoveka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihijatrija , Psihopatologija , Emocionalni poremećaji
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Službeni glasnik; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 431 str.; 978-86-7549-766-0;