knjizara.com
Tik-tok vodič kroz neurologiju i psihijatriju
i još ponešto

Gorica Đokić (autor)

Tik-tok vodič kroz neurologiju i psihijatriju
1419 din
Stara cena: 1650 din
U korpu

Tokom pravljenja priloga na svom tiktok kanalu, Gorica Đokić dobija veliki broj pitanja od publike, a neke teme su se vremenom izdvojile kao goruće. Vođena upravo mukama mladih ljudi koji imaju potrebu da saznaju nešto više o svom problemu, doktorka Đokić je sastavljala svoje odgovore koji su koliko stručni toliko i pristupačni svakome. Iz tih odgovora je nastala ova knjiga. U tom smislu, knjiga Gorice Đokić bavi se zdravstvenim i psihološkim problemima i ispričana je jezikom koji svako razume. Teme koje knj

iga pokriva, u sažetim poglavljima, idu od problema adolescenata (suicidalnosti, nesuicidalnog samopovređivanja, depresije) do pitanja o prirodi i uzrocima glavobolja, rodne disforije, poremećaja ličnosti, poremećaja deficita pažnje i hiperaktivnosti, nesanice, demencije, multiple skleroze, pa sve do „straha od Sunđera Boba“ i noćnih mora.
Iz recenzije prof. dr Ljiljane Radenović

Priručnik dr sc. med. Gorice Đokić Tiktok vodič kroz neurologiju i psihijatriju predstavlja nov i savremen način komunikacije kako sa adolescentima i mladima tako i sa srednjom generacijom i starijima…
Cilj ove knjige je da čitaoci dobiju jasne, kratke i razumljive informacije koje bi njihovu pažnju usmerile na rano prepoznavanje mogućih simptoma, pravovremeno traženje stručne pomoći uz smanjenje neizvesnosti i straha od simptoma, do saznanja da psihički problemi često mogu biti pratioci odrastanja, kao i starenja. Priručnik je namenjen i mladim stručnjacima, uz konsultovanje trenutno najnovijih klasifikacija mentalnih poremećaja, kao što su DSM-5 (dijagnostički i statistički priručnik američke psihijatrijske asocijacije) i ICD-11 (SZO).
Iz recenzije prof. dr Slađane Dragišić Labaš

Preda nama je zanimljiva i drugačija knjiga, priručnik, vodič za neurologiju i psihijatriju i mnoge životne nedoumice. Ovaj vodič namenjen je, pre svega, tiktokerima, toj mladoj, posebnoj, nežnoj, vulnerabilnoj i pametnoj populaciji. U njemu su sabrani odgovori na mnoga pitanja koja su tiktokeri, te mudre glave i glavice, postavljali doktorki Gorici Đokić u periodu od nekoliko meseci. Teme njihovog interesovanja i interesovanja doktorke Đokić su najrazličitije, pokrivaju celu oblast neurologije i psihijatrije i još mnoge druge, granične, životne, intrigantne i kontroverzne teme.
Iz recenzije dr Nebojše Živkovića

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihijatrija , Neurologija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Akademska knjiga; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 238 str.; 978-86-6263-428-3;