knjizara.com
Izabrana djela (I-IV)

Dušan Kecmanović (autor)

Izabrana djela (I-IV)
rasprodato

Tekstovi uvršteni u IZABRANA DELA objavljivani su tokom posljednje četrdeset i tri godine. Pored novih tekstova, za ovu priliku autor je neke od objavljenih tekstova preradio i proširio. Sl

edeći osnovne oblasti svog interesovanja profesor Kecmanović je IZABRANA DELA (na više od dve hiljade strana) podelio u četiri toma:
U prvom tomu, koji nosi naslov TEME I DILEME esejistički su uobličena njegova zapažanja o životu i ljudima, o pojavama koje su zaokupljale njegovu pažnju: odnos emigranata prema novoj sredini i zemlji porekla, izvori zaziranja od psihijatara, rad kao cilj i sredstvo psihijatrijske terapije, depresivni realizam, duševni poremećaj kao metafora, značenje straha i druge.
ETNONACIONALIZAM je tema drugog toma, koji je tako i naslovljen, a tekstovi u njemu posvećeni su analizi nacionalnog karaktera.Treći i četvrti tom bave se pitanjima psihijatrije. METAPSIHIJATRIJA počinje velikim tekstom o duševnom poremećaju i nastavlja se razmatranjem teza kritičara psihijatrije o dekonstrukciji ludila i kolektivnoj psihozi.Spornim stranama psihijatrije posvećen je četvrti tom naslovljen U POTRAZI ZA IDENTITETOM PSIHIJATRIJE. U njemu su tekstovi o etičkim pitanjima, duševnoj bolnici, socijalnoj psihijatriji, o razlici između somatskih bolesti i duševnih poremećaja, o stigmi duševnog poremećaja, o greškama koje je Frojd pravio, o budućnosti psihijatrije.

prvi tom TEME I DILEME
drugi tom ETNONACIONALIZAM
treći tom METAPSIHIJATRIJA
četvrti tom U POTRAZI ZA IDENTITETOM PSIHIJATRIJE

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihijatrija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Clio; 2014; Tvrd povez; latinica; 23 cm;