knjizara.com
Međunarodni komercijalni i finansijski ugovori i poslovi

Predrag Kapor (autor)

Međunarodni komercijalni i finansijski ugovori i poslovi
najavljeno

Ovo izdanje pruža teorijska i praktična saznanja svima onima koji se bave međunarodnim finansijskim i trgovinskim ugovaranjem.
U njemu se navode bitni elementi, kao i ogledni primeri sledećih ugovora: o prodaji, o osiguranju potraživanja, o kompenzacionom poslu, o komisionom poslu, o posredovanju, o zastupanju, o distribuciji, o vršenju servisnih usluga, o forfetiranju, o faktoringu, o međunarodnom finansijskom lizingu, o međunarodnoj direktnoj investiciji, o finansijskom, investicionom i robnom kreditu, o cesiji, o preuzimanju deviznog duga, o finansijskom konsaltingu i drugih ugovora.
Posebno se obrađuju klauzule plaćanja, pariteta (Incoterms i dr.), arbitra

že, više sile, osiguranja, zaštitne klauzule, kao i druge bitne klauzule. Daju se saveti u vezi vođenja poslovnih pregovora sa stranim partnerima, a u prilogu je englesko-srpski rečnik najčešćih termina u međunarodnim trgovinskim i finansijskim ugovorima.
U odvojenom poglavlju se obrađuju instrumenti platnog prometa sa inostranstvom, kao i instrumenti obezbeđenja naplate (garancije, menice) sa primerima.
Po prvi put kod nas se prezentiraju institucionalne mogućnosti korišćenja ofšor kompanija u finansijskim i trgovinskim poslovima sa inostranstvom.
Na kraju se daje pregled i objašnjenja važeće regulative Srbije kod obavljanja finansijskih i trgovinskih transakcija sa inostranstvom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ugovori , Međunarodna trgovina
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Poslovni biro; 2007; latinica; 24 cm; 344 str.; 978-86-7889-286-8;