knjizara.com
Ugovori u oblasti građevinarstva

Dragoljub Simonović (autor)

Ugovori u oblasti građevinarstva
1650 din
U korpu

Ugovor o građenju je osnovni ugovor u ovoj oblasti i on se može označiti rodonačelnikom grupacije građevinskih ugovora u užem smislu, koji za predmet imaju “čiste” građevinske radove.
Ugovor o građenju je stožer (“kamen temeljac”) i ove knjige. Njemu autor posvećuje najveću pažnju, kroz obradu svih relevantnih segmenata koji prate sagledavanje celine jednog ugovora (bitni elementi, karakteristike, prava i obaveze ugovornika, forma, specifičnosti, pravna priroda, dejstvo, sankcije za neizvršenje ugovora, promenjene okolnosti itd.).
Odmah po izlaganju

osnovnog ugovora o građenju, autor se u kratkim crtama osvrće na problematiku građevinskog zemljišta, na aktuelnu oblast legalizacije bespravno izgrađenih objekata i na veoma interesantan institut građenja na tuđem zemljištu, budući da su sve te pravne jedinice u tesnoj vezi sa građevinarstvom i ugovorom o građenju.Ugovor o građenju je stožer ne samo legislative ove knjige, već i judikature. Najobimnija sudska praksa prati upravo ovaj osnovni oblik ugovora u oblasti građevinarstva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ugovori
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: Građevinska knjiga; 2. izdanje, 2011; Tvrd povez; latinica; 22 cm; 588 str.; 978-86-395-0595-0;