knjizara.com
Zbirka zakona i drugih propisa iz oblasti građevinarstva

Milenko Ubavić (autor)

Zbirka zakona i drugih propisa iz oblasti građevinarstva
3850 din
U korpu

Namera priredjivaca odnosila se na presloznjavanje vazecih zakona i propisa, sa tacke koriscenja privrednog drustva u gradjevinarstvu ili preduzetnika gradjevinara, kako bi se mogli preglednije i lakse koristiti. Pojava ove zbirke zakona u velikoj meri ce uticati na poboljsanje sadasnjeg stanja u ovoj sferi, s obzirom na zastarele prirucnike i zbirke koji se bave ovom tematikom. Nepostojanje adekvatne literature koja bi na jasan i koncizan nacin umela da resi pravna pitanja iz oblasti gradjevinarstva, doprinelo je stvaranju konfuzija prilikom resavnaja odredjenih pitanja i donosenja strucnih odluka.

Upravo iz tih razloga, pojava zbirke zakona i propisa koja je pred nama, predstavlja znacajan dogadjaj, kako za pravna lica, tako i za sve osobe zainteresovane za gradjevinarstvo.
U prvom delu zbirke tretira se “rodjenje” privrednog drustva u gradjevinarstvu i preduzetnika gradjevinara, pa sve do njihove pravne “smrti”.
U drugom delu tretira se sticanje svojine – kupoprodaja, razmena i gradnja.
U trecem delu se nalaze sledeci delovi: zastita na radu u gradjevinarstvu, zastita od pozara, zastita zivotne sredine.
Korisnici ovog praktikuma su, prvenstveno i svakodnevno, gradjevinska preduzeca, preduzimaci i svi drugi gradjevinski poslenici koji zele da se podsete ili da nauce tekstove zakona ili propisa. Takodje, i pravnici svih profesionalnih opredeljenja mogu da pronadju svoje polje interesovanja.
Izdavacka kuca “Gradjevinska knjiga” vec dugi niz godina neguje izdavanje i inoviranje tehnickih propisa, normativa i standarda, tako da je do sada stampano pet izdanja zbirke tehnickih propisa u gradjevinarstvu (1965, 1972, 1977, 1979, 1980. godine). “Gradjevinska knjiga” izdala je zbirku normativa i standarda, ukupno 6 knjiga, koje se odnose kako na visokogradnju, zanatsko zavrsne radove, elektroinstalacije i instalacije, tako i na niskogradnju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Zemljišno pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: Građevinska knjiga; 2005; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 1000 str.; 86-395-0444-X;