knjizara.com
Međunarodni biznis i menadžment

Dušan Marković, Branko Rakita (autor)

Međunarodni biznis i menadžment
4125 din
U korpu

Ovo je drugo izmenjeno i dopunjeno izdanje knjige pod nazivom Međunarodni biznis i menadžment. Knjiga se sastoji iz tri dela i dvanaest tematskih oblasti ili poglavlja. 

Pri obradi materije imali su se u vidu standardi i zahtevi univerzitetskih udžbenika. Težilo se uporedivosti sa sličnim knjigama koje se koriste na univerzitetima razvijenih zemalja. Zbog toga se išlo na osvežavanje teksta sa nizom konkretnih kratkih priča iz poslovnog života i prakse međunarodnog biznisa i menadžmenta. Pored kratk

ih i ilustrativnih poslovnih priča, integrisanih u tekst pojedinih tematskih oblasti, svaka glava je završavana sa poslovnim primerima, u formi kraćih studija slučajeva - Case study.

Smatrali smo da konkretne poslovne priče i primeri mogu doprineti boljem razumevanju pojedinih tematskih oblasti međunarodnog biznisa i menadžmenta.

U knjizi je moguće naići i na desetine slika, tabela i pregleda, integrisanih u tekst, koji olakšavaju čitanje i razumevanje istog. Polazilo se od toga da će redovni studenti ekonomskih fakulteta i studenti magistarskih i doktorskih studija biti osnovni korisnici knjige, pa je to bila opredeljujuća ciljna grupa koja se imala u vidu pri pisanju knjige.
Međutim, ubeđeni smo da knjiga može poslužiti i biti od značajne koristi zaposlenim i poslovnim ljudima, kao i državnim i vladinim službenicima, te predstavnicima šire javnosti.


Kratak sadržaj:

Deo I
Međunarodni biznis i menadžment - koncept i kontekst

Deo II
Međunarodni biznis i menadžment - strategijske opcije i formati

Deo III
Međunarodni biznis i menadžment - funkcionalni pristup

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međunarodna trgovina , Carine
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2. izdanje, 2019; Broširani povez; latinica; 24 cm; 593 str.; 978-86-403-1595-1;