knjizara.com
Sveti Sava među nama

Branko Rakita (autor)

Sveti Sava među nama
1485 din
Stara cena: 1650 din
U korpu

Pravoslavna crkva ima ogromno nagomilano iskustvo da su sveci Božiji živi, da nas vide i čuju i da nam pomažu. Oni nam pomažu i kada ni znamo i nada ne znamo. Oni su blizu nas; mi osećamo njihovu blizinu, a oni osećaju naš dah.

Sveti Nikolaj Žički

Jedna od najčešćih pomisli na Svetoga Savu jeste da je on bio najveći učitelj i prosvetitelj naš. Želeo sam da ta Savina osobina dođe do izražaja i kod pisanja ove knjige… Njegovo podučavanje je jednostavno, razumljivo i uvek njegovim životnim primerom potkrepljeno. Podučavanje Svetoga Save nikada ne zastareva. Ono je uvek isto i aktuelno kroz sve vekove. Večne istine i večne vr

ednosti ne mogu nikada da zastare i dosade. Zato one i jesu nepromenjive… Sledeći tok kazivanja i prolazeći kroz celu knjigu, svaki čitalac će se uveriti da je Sveti Sava bio – crkveni poglavar, hristoljubivi borac, veliki filozof, sociolog, psiholog, učitelj i prosvetitelj, mirotvorac, diplomata, političar, organizator, strateg, hodočasnik, uvek monah, dobrotvor, darodavac, pisac, arhitekta i graditelj.

Brojni su Savini pečati koji su nam ostali na večno bogaćenje i uzorno uzdizanje. Sveti Sava je uvek među nama, bio, i jeste i biće. Sve njegove tragove i spasonosne pečate mnogo lakše ćemo prepoznavati ukoliko Sveti Sava bude i u nama, a ne samo sa nama.


Dobrobit bi bila velika ukoliko svaki maturant u našim školama i svaka porodica u našim domovima budu ispunjeni Duhom Svetoga Save i nadahnuti lepotom Svetosavlja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Sveti Sava
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čigoja; 2022; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 560 str.; 978-86-531-0808-3;