knjizara.com
Zemlje i gradovi : dnevnik putovanja

Radovan Vučković (autor)

Zemlje i gradovi : dnevnik putovanja
1540 din
U korpu

Čudesne lepote dalekih krajeva opisuje Radovan Vučković dok čitaoce knjige „Zemlje i gradovi“ upoznaje sa dragocenostima iz svoga bogatog putničkog iskustva.
Blistava zapažanja o istoriji i kulturi pojedinih naroda prate zanimljivi opisi i slike mesta kroz koja je prolazio. Raskoš i čaroliju Viktorijinih vodopada na reci Zambezi smenjuje čudo neprekidne ljudske svetkovine na prostranim trgovima i ulicama Tokija, a posle razgledanja nebrojenih skulptura zasejanih po gradu Bergenu, nekadašnjoj norveškoj prestonici na severu Evrope –putnika susreću vesele mlade Kubanke u Havani sa buketima cveća. Doživljaji i utisc

i sa četiri kontinenta i više od šezdeset gradova, slivaju se, kao rečne pritoke, u jedinstven tok impresivne putničke naracije. Plene pažnju raznovrsna poznanstva, zapisi o monumentalnim građevinama, o istorijskim prilikama i duhovnoj prošlosti naroda čije je zemlje i gradove posetio. Putopisni izveštaji imaju karakter izvrsnih književnih eseja.
Vučkovićevu putničku inspiraciju produbljuju vedrina i osmehnutost radoznalog putnika. Prozračan i poetičan, njegov putopis se, s lepim razlozima, pridružuje bogatoj tradiciji srpske putopisne književnosti.


Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Svet knjige; 2015; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 400 str.; 978-86-7396-512-3;