knjizara.com
Put na Istok
dnevnik putovanja

Radovan Vučković (autor)

Put na Istok
594 din
Stara cena: 660 din
U korpu

Dvojica najpoznatijih svetskih putnika, Marko Polo i Kristifor Kolumbo, bili su magnetski privučeni čarima i tajnama istoka i krenuli su u daleke istočne zemlje. Kolumbo je pogrešio put i, umesto da ode u Indiju i Kinu, uputio se na zapad i otkrio Ameriku. Marko Polo, znatno pre Kolumba, obišao je mnoge zemlje istoka i o tome ostavio čudesne za- pise. I danas putnici masovno obilaze istočne zemlje naslađujući se njihovom veličanstvenom prirodom i tragovima davno iščezlih civilizacija i kultura.
I ova knjiga svedoči o tome koliko je i danas, kada su tajne davno otkrivene, a putovanje svakodnevna potreba, moguće uživati u posebnostima istoka. Svaka od šest

zemalja o kojima se ovde govori (Tunis, Egipat, Indija, Izrael, Kina, Iran) predstavlja po jedan segment uzbudljive duhovne istorije čovečanstva. U njihovom tlu su koreni četiri najveće svetske religije i oblici života koji iz njih proizlaze. Knjiga Put na istok nastoji da ih što pomnije predstavi. Beleži mnogo od toga viđenog za vreme kratkih putovanja. Ukazuje na najimpresivnije primerke drevnih spomenika, a isto tako predstavlja neke fenomene današnjeg života, gde su, nasuprot nekadašnjem bogatstvu, vidljivi tragovi ekstremnog siromaštva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Afrika , Azija
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Čigoja; 2012; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 290 str.; 978-86-7558-941-9;