knjizara.com
Zakon o izvršenju i obezbeđenju sa napomenama uz određene članove i obrascima za praktičnu primenu zakona

Zakon o izvršenju i obezbeđenju sa napomenama uz određene članove i obrascima za praktičnu primenu zakona
1500 din
U korpu

Knjiga sadrži: TEKST NOVOG ZAKONA O IZVRŠENJU I OBEZBEĐENJU (objavljen u "Službenom glasniku RS", br. 31 od 9.05.2011. a počeo da se primenjuje od 17.09.2011. godine), OBRASCE za praktičnu primenu zakona, NAPOMENE uz određene članove zakonai PRILOG: PRAVILNIK o ispitu za izvršitelja.
Imajući u vidu da je zakon obuhvatio prinudno izvršenje u veoma širokoj oblasti (potraživanja u privredi, međusobna potraživanja fizičkih lica, potraživanja u upravnom postupku, potraživanja u porodičnim i radnim odnosima, potraživanja po osnovu komunalnih i sl. usluga) autori su s

e trudili da svojim napomenama uz određene članove zakona usmere postupanje lica koje primenjuje zakon (pozivanjem na druge zakone koji su neophodni za primenu određenih odredbi ovog zakona ili isticanjem važnosti određenih odredbi zakona).
Uz određeni broj članova ponuđeni su obrasci za praktičnu primenu zakona: oko 70 modela-obrazaca: rešenja, zaključaka, predloga, zahteva, izjava, obaveštenja...
Istovremeno je, radi bržeg i lakšeg korišćenja, u sadržaju knjige, uz svaki institut navedeno kojim članovima zakona je on regulisan i uz koji član je dat obrazac, a uz koji napomena.
Dodatak: CD koji sadrži primere obrazaca za praktičnu primenu ovog zakona.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Izvršni postupak
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Poslovni biro; 2. izdanje, 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 204 str.; 978-86-7889-563-0;