knjizara.com
Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju
sudska praksa i propisi s posebnim dodatkom o građanskom izvršnom postupku : prema stanju zakonodavstva od 1. januara 2020. godine

Mladen Nikolić, Nebojša Šarkić (autor)

Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju
3960 din
Stara cena: 4400 din
U korpu

Ovo izdanje Komentara Zakona o izvršenju i obezbeđenju sastoji se iz dve celine. Prvi deo je napisan prema uobičajenoj metodologiji izrade komentara: zakonski tekst, stručno objašnjenje, sudska praksa ili praksa rada javnih izvršitelja. Drugi deo knjige je teorijskog karaktera i sadrži stanovišta autora o osnovnim spornim pitanjima iz izvršnog prava. Posebna

vrednost Komentara jeste u tome i što autori, u skladu s kritičkim razmatranjem normativnog teksta, domaćeg i uporednog prava i doktrinarnim shvatanjima, analiziraju i druge institute izvršnog postupka, a posebno specifične postupke, poput izvršenja odluka iz porodičnog prava, vraćanja radnika na rad, izvršenje stranih sudskih i arbitražnih odluka i slično.
Komentar je namenjen, pre svega, pravosudnim profesijama i to – sudijama, javnim izvršiteljima, advokatima, javnim beležnicima, pravnicima u privrednim društvima i upravi. Zbog svoje sveobuhvatnosti knjiga se preporučuje i za pripremu i polaganje pravosudnog ispita, pripremu i polaganje ispita za javne izvršitelje i javne beležnike, ali i za sticanje dodatnih znanja studenata na predmetima građansko procesno pravo, pravosudno organizaciono pravo, pravosudne profesije.
Tekst Komentara je usklađen sa odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju koje se primenjuju od 1. januara 2020. godine.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Izvršni postupak
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2020; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 1140 str.; 978-86-519-2474-6;