knjizara.com
Komentar Zakona o javnom tužilaštvu
prema stanju zakonodavstva od 10. maja 2023. godine

Goran Ilić (autor)

Komentar Zakona o javnom tužilaštvu
1980 din
Stara cena: 2200 din
U korpu

Opsežnost promena u ustrojstvu javnog tužilaštva i položaju nosilaca javnotužilačke funkcije zahtevala je da se nova rešenja i instituti iz Zakona o javnom tužilaštvu podrobnije objasne zbog čega se javila potreba za komentarom Zakona o javnom tužilaštvu.
Osim što će promene u uređenju javnog tužilaštva dovesti do promena u načinu funkcionisanja tog organa, novi model organizacije javnog tužilaštva će se odraziti i na postupanje nosilaca javnotužilačke funkcije u predistražnom i krivičnom postupku, jer se težište odlučivanja prenosi na javne tužioce (dosadašnje zamenike javnih tužilaca), prvenstveno kao posledica ukidanja monokratskog sistema. Uticaj novog javnotužilačkog s

istema na način rada i odlučivanja u predistražnom i krivičnom postupku je razlog više zbog koga je bilo nužno izraditi komentar Zakona o javnom tužilaštvu i upoznati stručnu publiku sa novim zakonskim rešenjima.
Autor je javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva, koji je bio član Radne grupe Odbora za Ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine za izradu Akta o promeni Ustava i član Radne grupe Ministarstva pravde za izradu radne verzije Zakona o javnom tužilaštvu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krivično pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Službeni glasnik; 2023; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 388 str.; 978-86-519-2959-8;