knjizara.com
Priručnik za primenu Zakona o porezu na dodatu vrednost
komentar zakona i komentar podzakonskih akata

Jakov Sredović (autor)

Priručnik za primenu Zakona o porezu na dodatu vrednost
rasprodato

Od 68 članova Zakona o PDV 52 su promenjena a 11 je novih.
Zakon o PDV je objavljen u "Sl. glasniku RS", br. 84/04. Izmenama i dopunama ovog zakona ("Sl. glasnik RS", br. 61/05) promenjeno je 29 članova a 3 člana su nova, a izmenama i dopunama istog zakona ("Sl. glasnik RS", br. 61/07) promenjena su 23 člana dok je 8 novih članova.
Mi smo ove promene na specifičan način obradili i to tako što smo: za promenjeni član naveli prvobitni tekst istog i vremenski period od kad do kad se takav tekst člana primenjivao, a zatim smo naveli potpun tekst izmenjenog člana i vremenski period od kad se primenjuje ovaj novi tekst dotičnog člana. Ako je ovaj

novi tekst člana ponovo menjan tada smo i za ovaj naveli vrem. period od kad do kad se primenjivao i naveli novi tekst izmenjenog člana i vremenski period od kad se primenjuje. Tako je postupljeno za svih 52 promenjena člana Zakona (29 + 23) od ukupno 68 članova ovog Zakona.
Podrazumeva se da su u našem PRIRUČNIKU i tekstovi članova Zakona koji nisu promenjeni, kao i novi koji su uvedeni: 11 (3 + 8).
Ispod svakog člana Zakona dat je KOMENTAR, zatim iza KOMENTARA su primeri obračuna i knjiženja izvršenih obračuna.
Ispod KNJIŽENJA, a to znači ispod odgovarajućeg člana Zakona data su STRUČNA MIŠLJENJA nadležnih organa za primenu ovog Zakona (ukupno 472 stručna mišljenja) u potpunim tekstovima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: PDV , Porez na dodatu vrednost , Zakonski propisi
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Poslovni biro; 2007; ćirilica; 24 cm; 632 str.; 86-7889-187-4;