Zakon o javnim nabavkama sa odabranim podzakonskim propisima

Zakon o javnim nabavkama sa odabranim podzakonskim propisima

374 din

Stara cena: 440 din

U korpu

Zakon o javnim nabavkama usvojen je u Narodnoj skupštini 2012. godine, s ciljem uspostavljanja pravnog okvira za delotvornije sprovođenje postupaka javnih nabavki i sprečavanje korupcije u ovoj oblasti, kao i usaglašavanja domaćeg zakonodavstva s pravom Evropske unije. Zbog toga je predmet njegovog regulisanja bio obuhvatniji i detaljniji u odnosu na Zakon o javnim nabavkama iz 2008. godine. Zakon je doprineo unapređenju sistema javnih nabavki, ali su se pojavili i određeni problemi u njegovoj primeni. Sa obrazloženjem „daljeg jačanja sistema javnih nabavki“ i usaglašavanja sa direktivama Evropske unije, ovaj zakon je znatno noveliran početkom avgusta 2015. godine.

Većina odredaba je izmenjena i dopunjena.
Ovo izdanje sadrži nezvanično prečišćeni tekst Zakona o javnim nabavkama i odabrane podzakonske propise, usaglašene sa promenama Zakona, prema stanju zakonodavstva od 14. oktobra 2015. godine.
Izmene i dopune Zakona u ovom izdanju posebno su grafički obeležene, a na pojedinim mestima označene i napomenama koje omogućavaju jasnije razumevanje normativnog teksta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Javna nabavka , Zakoni , Nabavka , Zakonski propisi , Kupovina
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni , , Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2016; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 154 str.; 978-86-519-0880-7;