knjizara.com
Komentar zakona o zaštiti uzbunjivača
prema stanju zakonodavstva od 5. juna 2015. godine

Mirjana Martić, Marijana Šarac (autor)

Komentar zakona o zaštiti uzbunjivača
550 din
U korpu

Prethodno informisanje o načinu uzbunjivanja i zaštiti od štetnih posledica od suštinskog je značaja za uspešno ostvarivanje prava iz ovog zakona. Komentar Zakona o zaštiti uzbunjivača pruža čitaocima smernice za bolje razumevanje i primenu zakonskih odredaba, upoznavanje sa institutom uzbunjivanja i njegovim značajem i međunarodnim standardima u ovoj oblasti. Autori pregledno predstavljaju mnoštvo zakonskih novina, stavljajući ih u kontekst pozitivnog prava. Iskustvo sara

dnje sa svetskim ekspertima u svim fazama izrade zakonskog teksta, razmena mišljenja na brojnim javnim debatama kao i izneti stavovi stručne javnosti utkani su u tumačenje zakonskih normi i predstavljaju vrednost razmene najboljih praksi u oblasti zaštite uzbunjivača.

Zakon o zaštiti uzbunjivača predstavlja jedan od vitalnih zakona u oblasti borbe protiv korupcije u pravnom sistemu Republike Srbije. U Komentaru su objašnjene specifičnosti koje ovaj zakon uvodi u pravni sistem Republike Srbije, pojmovi i pravni instituti, vrste i postupak zaštite uzbunjivača i lica koja saglasno Zakonu uživaju zaštitu kao uzbunjivači.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Zakonski propisi
Ostali naslovi iz oblasti: Zakoni

Izdavač: Službeni glasnik; 2015; Broširani povez; ćirilica; 25 cm; 114 str.; 978-86-519-1940-7;