knjizara.com
Komentar Zakona o vanparničnom postupku
Sa odabranom sudskom praksom i primerima podnesaka, rešenja i javnobeležničkih isprava - Prema stanju zakonodavstva od 8. februara 2022. godine

Gordana Stanković, Milena Trgovčević-Prokić (autor)

Komentar Zakona o vanparničnom postupku
4400 din
U korpu

Komentar Zakona o vanparničnom postupku autora prvi je sveobuhvatni rad ove vrste u primeni Zakona o vanparničnom postupku Republike Srbije. Objavljivanje ove knjige svojevrstan je poduhvat zbog obima i kvaliteta sadržine jer do sada u domenu vanparnične materije nije bilo dela koje predstavlja spoj naučne i praktične obrade zakonske materije. „Komentar Zakona o vanparničnom postupku“ sadrži odabranu osavremenjenu sudsku i javnobeležničku praksu, osim primera podnesaka i originalnih sudskih odluka i javnobeležničkih zapisa.
Treće izmenj

eno i dopunjeno izdanje usklađeno je s novim zakonskim rešenjima u pojedinim pravnim oblastima od značaja za vanparničnu proceduru i dopunjeno novim sentencama i primerima iz sudske i javnobeležničke prakse. Komentar je usklađen sa Zakonom o dopuni Zakona o vanparničnom postupku („Službeni glasnik RS“, broj 14 od 7. februara 2022. godine).
Komentar je namenjen je širokom krugu korisnika koji u svojoj svakodnevnoj praktičnoj delatnosti tumače i primenjuju pravila Zakona o vanparničnom postupku.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Zakonski propisi , Sudska praksa , Jugoslavija , Pozitivno pravo , Vanparnični postupak , Pravni postupak , Ustrojstvo sudova i kadrova
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 3. izdanje, 2022; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 1052 str.; 978-86-519-1698-7;