knjizara.com
Postojanosti Vladete Jerotića
postojbina duše, odbrana života, adrese vremena

Miloš Jevtić, Vladeta Jerotić (autor)

Postojanosti Vladete Jerotića
rasprodato

Vladeta Jerotić, lekar i pisac jedinstvenih knjiga u nas (psihoterapije, religije, antropologije, književnosti...), jedan je od najčitanijih autora na našem podneblju. U knjizi „Postojanosti Vladete Jerotića” nalaze se tri razgovora koja je u raznim prilikama i vremenima vodio sa njim Miloš Jevtić. Tako su se u jednoj knjizi našle tri prethodne knjige - „Postojbina duše”, „Odbrana života” i „Adrese vremena” - u kojima će čitaoci naći odgovore na mnoga životna pitanja danas, naravno pored zanimljivog Jerotićevog životopisa.

Knjiga Postojanosti Vladete Jerotića - 135. u Kolekciji Odgovori - sabira pr

ethodne tri knjige razgovora sa akademikom Jerotićem - Postojbina duše, Odbrana života i Adrese vremena.
Knjiga, ovako sabrana, posvećena je jubileju akademika Vladete Jero-tića, njegovoj 80-godišnjici.Zahvalan sam akademiku Jerotiću što je prihvatio predlog izdavača da sve dosadašnje razgovore objavimo u jednom tomu.
Zahvalan sam mu i što je dodao neke nove fotografije, koje će omogućiti čitaocima da celovito osete i sa pouzdanjem prihvate Jerotićeva kazivanja, koja su nastajala u poslednjih deset godina.
Drago mi je što su izdavači ove knjige - prvi put - i moji stalni izdavači - Partenon i Beogradska knjiga. Slutim da će im ovo iskustvo biti podsticajno i da će se - kao zajednički izdavači - pojaviti i u još nekim izdanjima Kolekcije Odgovori. Njihovo gotovo decenijsko pregnuće - jasno, posebno izdvajam Momčila Mitrovića i Srboljuba Miloševića (Partenon) i Milana Tasića (Beogradska knjiga) - omogućilo je da se Kolekcija Odgovori redovno pojavljuje pred čitaocima.
Zahvalan sam i stalnim saradnicima - Radovanu Popoviću, Bori Draškoviću, Darku Tanaskoviću, Bogdanu Terziću, Jovanu Mićiću, Miodragu Jovanoviću, Tomislavu Marenoviću, Predragu Piperu, Vojislavu Nestoroviću i Branku Stevanoviću - koje, sa uvaženjem, uvek ističem.
Ova knjiga će, slutim, brzo naći čitaoce, kako one koji su odavno s knjigama akademika Jerotića, tako i one koji će se, čitajući ovu knjigu, vezati za misao Vladete Jerotića.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Intervju
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Ars Libri; 2008; ćirilica; 20 cm; 425 str.; 978-86-7588-126-1;