×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Postojanosti Vladete Jerotića
postojbina duše, odbrana života, adrese vremena

Miloš Jevtić, Vladeta Jerotić (autor)

Postojanosti Vladete Jerotića
rasprodato

Vladeta Jerotić, lekar i pisac jedinstvenih knjiga u nas (psihoterapije, religije, antropologije, književnosti...), jedan je od najčitanijih autora na našem podneblju. U knjizi „Postojanosti Vladete Jerotića” nalaze se tri razgovora koja je u raznim prilikama i vremenima vodio sa njim Miloš Jevtić. Tako su se u jednoj knjizi našle tri prethodne knjige - „Postojbina duše”, „Odbrana života” i „Adrese vremena” - u kojima će čitaoci naći odgovore na mnoga životna pitanja danas, naravno pored zanimljivog Jerotićevog životopisa.

Knjiga Postojanosti Vladete Jerotića - 135. u Kolekciji Odgovori - sabira pr

ethodne tri knjige razgovora sa akademikom Jerotićem - Postojbina duše, Odbrana života i Adrese vremena.
Knjiga, ovako sabrana, posvećena je jubileju akademika Vladete Jero-tića, njegovoj 80-godišnjici.Zahvalan sam akademiku Jerotiću što je prihvatio predlog izdavača da sve dosadašnje razgovore objavimo u jednom tomu.
Zahvalan sam mu i što je dodao neke nove fotografije, koje će omogućiti čitaocima da celovito osete i sa pouzdanjem prihvate Jerotićeva kazivanja, koja su nastajala u poslednjih deset godina.
Drago mi je što su izdavači ove knjige - prvi put - i moji stalni izdavači - Partenon i Beogradska knjiga. Slutim da će im ovo iskustvo biti podsticajno i da će se - kao zajednički izdavači - pojaviti i u još nekim izdanjima Kolekcije Odgovori. Njihovo gotovo decenijsko pregnuće - jasno, posebno izdvajam Momčila Mitrovića i Srboljuba Miloševića (Partenon) i Milana Tasića (Beogradska knjiga) - omogućilo je da se Kolekcija Odgovori redovno pojavljuje pred čitaocima.
Zahvalan sam i stalnim saradnicima - Radovanu Popoviću, Bori Draškoviću, Darku Tanaskoviću, Bogdanu Terziću, Jovanu Mićiću, Miodragu Jovanoviću, Tomislavu Marenoviću, Predragu Piperu, Vojislavu Nestoroviću i Branku Stevanoviću - koje, sa uvaženjem, uvek ističem.
Ova knjiga će, slutim, brzo naći čitaoce, kako one koji su odavno s knjigama akademika Jerotića, tako i one koji će se, čitajući ovu knjigu, vezati za misao Vladete Jerotića.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Intervju
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Ars Libri; 2008; ćirilica; 20 cm; 425 str.; 978-86-7588-126-1;