knjizara.com
Razumevanje jezika

Miloš Jevtić (autor)

Razumevanje jezika
935 din
U korpu

Knjiga Razumevanje jezika - 212. u Kolekciji Odgovori - sadrži razgovore s lingvistom, direktorom Instituta za srpski jezik SANU, dr Sretom Tanasićem, koji su vođeni u prvoj polovini 2016. godine.

Zahvalan sam dr Tanasiću na razgovorima, koji upotpunjuju kazivanja uvaženih lingvista koji su objavljeni u Kolekciji Odgovori. Drago mi je što je i dr Sreto Tanasić - izborom fotografija - i na taj način dokumentovao svoje prostore, životne i naučne.

Veoma sam zahvalan i akademiku dr Predragu Piperu koji je u svom predgovoru ukazao na doprinos dr Tanasića razumevanju jezika.

Dra

go mi je što se u Beogradskoj knjizi i njenom preduzimljivom Milanu Tasiću, koji se, decenijama već, dosledno zauzimaju za bogaćenje Kolekcije Odgovori, priključio i NM libris.

Porodica Kolekcije Odgovori i sada je pouzdan oslonac. U te nepomerive prijatelje spadaju Radovan Popović, Boro Drašković, Darko Tanasković, Predrag Piper, Jovan Mićić, Radan Džodić, Matija Bećković, Goran Milašinović, Miro Vukasinović i Lazar Davidović.

Knjiga Razumevanje jezika boće podsticaj i jezičkim znalcima, ali i svima onima koji poštuju srpski jezik, smatrajući ga putokazom nacionalnog opstajanja.

Beograd, januar 2017. godine.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Filologija i lingvistika

Izdavač: NM Libris; 2017; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 253 str.; 9788689711103;