knjizara.com
Placebo ste vi - Snaga vašeg uma

Džo Dispenca (autor)

Placebo ste vi - Snaga vašeg uma
rasprodato

Najnovija psihološka ispitivanja procenjuju da je približno 70 odsto naših misli negativno ili suvišno.

Možemo li se izlečiti samo snagom svog uma, bez lekova i operacija? Uistinu, ovo se događa češće nego što biste očekivali. U knjizi Placebo ste vi doktor Džo Dispenca otkriva brojne potvrđene primere ljudi koji su se izlečili od raka, bolesti srca, depresije, teškog artritisa, pa čak i od Parkinsonove bolesti, verujući samo u placebo. Isto tako, doktor Dispenca govori i o onima koji su se razboleli, pa čak i umrli kao žrtve neke kletve ili vudu magije – ili nakon što im je pogrešno dijagnostikovana neizlečiva bolest. Verovanja su ponekad tak

o moćna da farmaceutske kompanije koriste dvostruko – i trostruko – slepe studije kako bi pokušali da isključe nadmoć uma u odnosu na telo kada ispituju nove lekove. Doktor Dispenca se u ovoj knjizi ne bavi samo istorijom i psihologijom placebo efekta. On postavlja pitanje: „Da li je moguće shvatiti suštinu placeba da bismo, ne oslanjajući se na supstance izvan nas samih, izazvali iste promene u ljudskom zdravlju i, u krajnjoj liniji, u životu?”

Zatim navodi naučne dokaze (uključujući magnetnu rezonancu) neverovatnih isceljenja na njegovim radionicama, tokom kojih učesnici shvataju njegov model lične transformacije zahvaljujući praktičnoj primeni takozvanog placebo efekta. Knjiga se završava meditacijom za promenu uverenja i percepcije koji nas sabotiraju – prvi korak isceljenja. Knjiga Placebo ste vi bazirana je na najnovijim otkrićima neuronauke, biologije, psihologije, hipnoze, bihejvioralnog uslovljavanja i kvantne fizike koja potvrđuju snagu placebo efekta... I dokazuju da nešto naizgled nemoguće postaje moguće.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Autosugestija , Alternativna medicina , Placebo
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Leo commerce; 2016; Broširani povez; latinica; 23 cm; 348 str.; 978-86-7950-417-3;