knjizara.com
Autosugestija

Branimir Nestorović (autor)

Autosugestija
1287 din
Stara cena: 1430 din
U korpu

Učenje o postojanju tri sloja ljudske svesti (svesno, podsvesno i nesvesno), koje je popularizovao Sigmund Frojd, a razradili njegovi učenici, dovelo je do revolucije u shvatanju ljudske psihe i njenih poremećaja. Iako često osporavano kao koncept, jer danasnja eksperimentalna, statistička psihologija teško može do izmeri sve fenomene ljudskog uma, otvara nam ogromna prostranstva ljudske duše, kao i metode za upoznavanje sebe. Samim tim, postoji ogromna mogućnost za napredak u razvoju ljudskog uma, koji savremena tehnologija nažalost često ometa.
U ovoj

knjizi su predstavljene (sa izvesnim skraćenjima) dve revolucionarne knjige, koje su, iako veoma stare, danas važnije nego ikad. Prva je knjiga o autosugestiji Emila Kua, s početka XX veka, a druga o samoj tehnici autosugestije, njegovog sledbenika, Harija Bruksa. S obzirom na opširan i pomalo arhaičan sadržaj (pisan pre jednog veka), tekst sam skratio i preneo samo relevantne delove. Saznanja koje daju ovi tekstovi dopunio sam najnovijim istraživanjima savremene nauke. Osim što je zanimljiva, tema daje mnogo prostora za rešavanje proboema savremenog čoveka, koje ne može rešiti farmaceutska industrija, primenom psihofarmaka.
Ponekod čitanje teksta deluje kao putovanje u neke egzotične predele na kraju sveta, ali je većina izloženog već dokazana naučnim eksperimentima (mado se takozvana mainstream nauka ne bavi previše ovim fenomenima).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Autosugestija , Hipnoza
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Gnosis Lux; 2022; Broširani povez; latinica; 24 cm; 97 str.; 978-86-82404-04-0;