knjizara.com
Kako gospodariti sobom - pomoću svesne autosugestije

Emil Kue (autor)

Kako gospodariti sobom - pomoću svesne autosugestije
799 din
U korpu

Neposredno pre svoje smrti 1926. godine, samouki terapeut Emil Kue postao je međunarodna senzacija zahvaljujući programu „svesne autosugestije”. Ovaj jednostavno i pristupačno napisan tekst teži da pomogne pojedincima da reprogramiraju svoju psihu ponavljanjem ključnih mantri ili afirmacija, drastično poboljšaju zdravlje, obnove povoljnu sliku o sebi, i pospeše osećaj ličnog blagostanja.Iako su se kritičari metode rugali njenoj jednostavnosti, desetine hiljada sledbenika u Sjedinjenim Državama i Evropi zakleli su se da im je Kue preokrenuo živote tehnikama koje se mogu praktikovati bilo kada i bilo gde. Nastala pre više

od veka, Kueova metoda se današnjem čitaocu može na prvi pogled učiniti pomalo naivnom i nedovoljno naučno zasnovanom. Valja, međutim, podsetiti na to da savremena medicina, a posebno moderna psihosomatska medicina, koja u poslednjih pedeset godina doživljava buran razvoj, kao svoje osnovne postulate koristi upravo Kueove teze o uticaju svesti na vegetativni nervni sistem.
Kako gospodariti sobom pomoću svesne autosugestije i dan-danas je reprezentativno delo iz oblasti literature o samopomoći, koje pojedincu skreće pažnju na moć kojom naša nastojanja utiču na kvalitet naših života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Autosugestija , Psihoterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Kontrast; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 129 str.; 978-86-6036-111-2;