knjizara.com
Samokontrola kroz svesnu autosugestiju

Emil Kue (autor)

Samokontrola kroz svesnu autosugestiju
rasprodato

Prvobitno objavljena 1922, knjiga Samokontrola kroz svesnu autosugestiju uzburkala je kako naučne, tako i religijske zajednice. Tvrdnje Emila Kuea da ponavljanje izvesnih rečenica, ili mantri, može pozitivno uticati na zdravlje i sreću pojedinca dovele su u pitanje postojeće oslanjanje na hemikalije i sveštenstvo.

Međutim, te teorije, koje su iznete jednostavno i detaljno u njegovom radu, bile su utemeljene na njegovim ličnim iskustvima sa pacijentima, uključujući i pouzdane metode kao što su terapija uslovljavanja i placebo efekat. Pošto su g

a često pozivali da drži predavanja na tu temu, konačno je bio motivisan da sve to zapiše vođen željom da omogući ljudima da sami sebi pomognu.

Emil Kue (26. februar 1857 ? 2. juli 1926), bio je francuski psiholog i apotekar koji je predstavio popularni metod psihoterapije i samopoboljšanja zasnovan na optimističkoj autosugestiji. Kue je besplatno lečio mnoge pacijente u grupama.

Sajrus Hari Bruks (1890?1951), autor raznih knjiga o Kueu, tvrdio je da je stopa uspešnosti Kueovog metoda bila 93%. Među preostalih 7% spadaju oni ljudi koji su bili suviše skeptični u pogledu Kueovog pristupa i oni koji su odbijali da ga priznaju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Autosugestija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Leo commerce; 2016; Broširani povez; latinica; 17 cm; 127 str.; 978-86-7950-393-0;