knjizara.com
Ratovi psihoterapija
kratka istorija nesuglasica oko efikasnosti psihoterapije

Nikolija Rakočević, Dragan Žuljević (autor)

Ratovi psihoterapija
2200 din
U korpu

ema je vrlo relevantna i za domaću, ali i svetsku naučnu javnost i možda je jedna od najznačajnijih knjiga vezanih za psihoterapiju ikada objavljenih u našoj zemlji. Knjiga će moći da se koristi u nastavi na fakultetima i biće interesantna studentima, njihovim profesorima, kao i svim psiholozima, a pre svega psihoterapeutima i istraživačima.

Mo

nografija Ratovi psihoterapija predstavlja dugo očekivano osveženje domaće i regionalne psihoterapijske literature, budući da joj doprinosi širokim istorijskim osvrtom koji psihoterapiju etablira kao tradicionalnu humanističku disciplinu, ali joj doprinosi i detaljnim dopunjavanjem sa aktuelnim i savremenim trendovima njenog naučnog razvoja. Pisana intrigantnim stilom koji ne kompromituje, već štaviše dodatno unapređuje formalni naučni sadržaj, ova monografija biće od visoke vrednosti i značaja za studente psihologije, već afirmisane psihologe istraživače, ali i praktičare psihoterapije, budući da obiluje zaključcima na osnovu kojih mogu unaprediti svoju svakodnevnu praksu.

Rukopis Ratovi psihoterapija predstavlja izuzetno vredno stručno štivo nastalo kao rezultat višegodišnjeg istraživanja autora u oblasti evaluacije psihoterapije. Knjiga predstavlja analizu činjenica i zbirku znanja sa kojom bi bilo korisno da svaki edukant uđe u svet psihološkog savetovanja i terapijske prakse, a koja uglavnom nije obuhvaćena klasičnim kurikulumima psihoterapijske edukacije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihoterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2023; latinica; 21 cm; 304 str.; 978-86-89377-55-2;