knjizara.com
Odštetni zahtevi u građevinarstvu
procedure iz FIDIC ugovora i metode proračuna sa primerima

Željko Popović (autor)

Odštetni zahtevi u građevinarstvu
rasprodato

Iskustvo sugeriše da se izvođenje radova u građevinarstvu retko odvija baš onako kako je zamišljeno ili ugovoreno.
Brojni faktori poremećaja mogu da utiču na realizaciju posla, pa se u praksi često susreću zahtevi da se ugovoreni rok i cena radova usklade sa stvarnim uslovima rada.
Kao osnova za obrazlaganje praktičnih procedura, u knjizi su odabrane ugovorne forme koje publikuje udruženje konsultanata FIDIC (Federation Internationale des Ingenieurs-Conseils), pošto se one često primenjuju na projektima širom sveta.Većina ilustrativnih primera bazira se na ličnom iskustvu i posledica je rešavanja stvarnih problema u praksi autora.
Knjiga je nap

isana sa namerom da pruži detaljan teorijski uvid i ponudi praktične savete studentima i stručnjacima koji imaju potrebu da uoče, najave, definišu, obrazlože, interpretiraju, proračunaju, pregledaju ili odobre odštetni zahtev (Claim) za produžetak roka i/ili dodatno plaćanje tokom realizacije ugovora u građevinarstvu.
Problem odštetnih zahteva u građevinarstvu sagledan je iz ugla inženjera koji se preko dvadeset godina bavi isključivo realizacijom projekata u građevinarstvu, od kojih su neki bili zaista kompleksni, obimni i dugotrajni.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Obligaciono pravo , Naknada štete
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: Građevinska knjiga; 2009; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 245 str.; 978-86-395-0600-1;