knjizara.com
Praktikum za rimsko pravo
tekstovi i slučajevi rimskih pravnika iz obligacionog prava

Milena Polojac (autor)

Praktikum za rimsko pravo
2090 din
U korpu

Ovaj praktikum predstavlja najavljeno proširenje već postojećeg Praktikuma za rimsko pravo iz oblasti obligacionog prava, autora Milene Polojac.
Iako je hronološki mlađa, ova nova knjiga je označena kao prvi deo jer je u njoj izložena materija stvarnog prava, koja se nastavnim programom obrađuje neposredno pre obligacija. Ciljevi i koncepcija ove knjige u svemu prate svoj stariji uzor. Ona je namenjena studentima radi produbljivanja znanja, problematizovanja naučenog gradiva, razvijanja pravničkog načina mišljenja i lakšeg sagledavanja doprinosa rimskog prava našem pozitivnom pravu.
Praktikum

je podeljen na tematske celine koje prate redosled materije rimskog stvarnog prava. Celine sadrže latinske tekstove izvora i njihove srpske prevode, pitanja i problemske zadatke u vezi sa izvorima, kao i izvode iz našeg pozitivnog zakonodavstva koji se odnose na istu materiju. Veća poglavlja sadrže i uvodne tekstove, koji čitaocu treba da daju neophodne početne informacije potrebne za razumevanje tekstova.
Autor

U ovom izdanju novo je prvo poglavlje – OBLIGATIO. Dodat je uvodni tekst o kontraktima u okviru poglavlja STIPULATIO. Dopunjeno je poglavlje DAMNUM INIURIA DATUM I LEX AQUILIA uz zakonsku reč damnum. Proširen je spisak literature. Novi primerak testa odgovara aktuelnom pismenom delu ispita iz Rimskog prava.
Autor

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rimsko pravo , Obligaciono pravo , Stari Rim
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu; 5. izdanje, 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 325 str.; 978-86-7630-765-4;