knjizara.com
Upravljanje projektima u građevinarstvu - IV izmenjeno i dopunjeno izdanje

Branislav Ivković, Zoran Stojadinović, Željko Popović (autor)

Upravljanje projektima u građevinarstvu - IV izmenjeno i dopunjeno izdanje
rasprodato

Kapitalno delo građevinske struke Upravljanje projektima u građevinarstvu u svom četvrtom izdanju potpisuju dr Branislav Ivković, dr Željko Popović sa novim koautorom u ovom izdanju dr Zoranom Stojadinovićem i timom vrhunskih saradnika.

Pre četvrt veka pojavilo se prvo izdanje knjige Upravljanje projektima u građevinarsvu, prvog takvog poduhvata u literaturi na srpskom jeziku, a pre 15 godina osavremenjeno i dopunjeno treće izdanje obradovalo je mnoge studente i inženjere iz prakse.

Kada su u pitanju kompleksni investicioni projekti, neophodna su tehničko-tehnološka, organizaciona, pravna, ekonomska, informaciona i druga znanja. Veština njih

ovog objedinjavanja i usmeravanja ka ostvarivanju ciljeva projekta naziva se upravljanje projektom (Project Management), a kada je u pitanju realizacija projekata u oblasti građevinarstva – upravljanje projektima u građevinarstvu (Construction Project Management).

Novo, četvrto izdanje, zbog evolucije zakona i propisa kojima se reguliše projektovanje i izvođenje radova, značajno je dopunjeno i izmenjeno u odnosu na treće izdanje iz 2005. godine. Više od polovine knjige je potpuno promenjeno. Novo izdanje sadrži i povećan broj ilustrativnih primera i studija iz prakse, a prvi put se, između ostalog, predstavljaju BIM tehnologije koje u svetu polako postaju preovlađujuća metodologija za planiranje, praćenje i kontrolu radova na gradilištu.


Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: CFP Apostrof; 4. izdanje, 2021; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 889 str.; 978-86-80996-24-0;