knjizara.com
Zastarelost potraživanja i jemstvo
(prema zakonskim odredbama i sudskoj praksi)

Rajko Sudžum (autor)

Zastarelost potraživanja i jemstvo
1200 din
U korpu

Imajući u vidu da je prvo izdanje ove knjige iz 2015. godine naišlo na izuzetno pozitivan odjek na tržištu a autor je imao "novog materijala" u vidu značajnih i novih primera iz sudske prakse kao i dodatnih tumačenja oba obligaciono-pravna instituta, priređeno je ovo NOVO - drugo dopunjeno izdanje, koje ima dva dela.
PRVI DEO knjige je posvećen zastarelosti potraživanja i taj pravni institut je obrađen kroz četiri tematske celine: 1. Opšta pravila zastarelosti, 2. Vreme potrebno za zastarelost, 3. Zastoj zastarevanja i 4. Prekid zastarevanja. Zastarelost je posledica

pravnog dejstva proteka vremena na određene nedozvoljene radnje, na ovlašćenja organa ili na određena subjektivna prava, sa 37 podcelina koji su detaljno razradili i stručno i praktično obradili institut zastarelosti u krivičnom, upravnom, prekršajno kaznenom, građanskom pravu, socijalnom osiguranju i sl.
DRUGI DEO knjige sadrži sve o jemstvu sistematizovano u 24 tematske celine (od uvodnih napomena, predmeta jemstva, vrsta jemstva, mogućnosti oslobađanja jemstva, prava jemca da zahteva naplatu od dužnika, prava na vraćanje isplaćenog, ...)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Obligaciono pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Poslovni biro; 2. izdanje, 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 176 str.; 978-86-7889-689-7;