knjizara.com
Promena dužnika

Marija Karanikić Mirić (autor)

Promena dužnika
770 din
U korpu

U ovoj knjizi su detaljno analizirani različiti pravni mehanizmi kojima se postiže personalna promena na dužničkoj strani u obligaciji, kao i brojne ustanove koje služe za postizanje približnih pravnih posledica u sistemima u kojima se smatra da je dug inherentno neprenosiv. Čitaoce koji se bave teorijom građanskog prava posebno će zanimati delovi ove knjige koji se odnose na složenu teorijsku raspravu o (ne)prenosivosti dugova, koja već duže od jednog veka traje u francuskoj pravnoj doktrini, kao i razlozi zbog kojih je 2016. godine francuski zakonodavac konačno popustio i posebno uredio jedan oblik voljne promene ličnosti koja duguje. Čitaoce koji

se bave praksom posebno će interesovati detaljna analiza domaćih pravila o preuzimanju duga i pristupanju dugu, te njihovo razgraničenje od jemstva, novacije i ugovora u korist trećeg.
Drugo izdanje Promene dužnika dopunjeno je poglavljima o romanskom institutu subjektivne novacije i teorijskoj recepciji novih francuskih pravila o promeni dužnika.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Obligaciono pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2020; Broširani povez; latinica; 24 cm; 216 str.; 978-86-519-2035-9;