knjizara.com
Uskraćena bezbednost

Miroslav Hadžić (autor)

Uskraćena bezbednost
rasprodato

Knjiga „Uskraćena bezbednost“ je namenjena trima ciljnim grupama - studentima kao dopuna udžbenika koji se bave pitanjima bezbednosti Srbije, istraživačima kao riznica empirijskih podataka o tokovima reforme sektora bezbednosti i donosiocima odluka kao vodič za podizanje kvaliteta javnih politika sa elementom bezbednosti.
Knjiga je strukturno organizovana u tri celine. Prva, pod naslovom Širokopojasno zamajavanje, bavi se kontekstom, tokovima i dometima reforme sektora bezbednosti kao i problemom rasprostranjene korupcije. Druga, po

d naslovom Nedosegnuta kontrola, obrađuje pitanja pravne uređenosti sektora, teorijski koncept demokratske civilne kontrole kao i nadzornu ulogu Parlamenta u sektoru bezbednosti. Treća celina, pod naslovom Pogled preko tarabe, smešta Republiku Srbiju u bezbednosnu dinamiku Zapadnog Balkana poredeći standarde odgovornosti državnih aktera i nadzora nad službama bezbednosti u ovom regionu. Sabirajući nalaze analiza i kritika nastalih tokom prethodnih godina, Hadžić daje zaokruženu sliku o tome gde se Srbija nalazi danas.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Bezbednost
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Službeni glasnik; 2014; Broširani povez; ćirilica; 23 cm; 301 str.; 978-86-519-1844-8;