knjizara.com
Tesla: Duhovni lik

Oliver Subotić (autor)

Tesla: Duhovni lik
rasprodato

U moru ispisanih naučnih radova o Nikoli Tesli, svetskom naučniku srpskog porekla, nedostajao je rad kojim se izučava duhovna strana njegovog blagočestivog života. Svetu su dobro poznata njegova naučna dostignuća kojima se i danas dive istraživači, dok je ostao nerasvetljen njegov duhovni život, bogat hrišćanskim vrlinama kojima se, najpre, naučio u svome porodičnom okruženju.

Nikola Tesla je rođen u pravoslavnoj svešteničkoj porodici koja je bila primer vrlinskog života. Stoga, ne čudi nas činjenica da je celokupno njegovo stvaralaštvo prožeto idejom da služi na dobrobit celog čovečanstva. On nije težio slavi i bog

atstvu, niti je robovao zemaljskim blagodetima, nego je živeo za dobrobit svih ljudi. Njegova naučna misija je nesumnjivo bila nadahnuta ljubavlju i požrtvovanošću hrišćanskih svetitelja o kojima je imao priliku da sluša od njegovog oca prote Milutina, srpskog pravoslavnog sveštenika u Smiljanu i Gospiću.

Konačno, zahvaljujući plodotvornom trudu sveštenika Olivera Subotića, pretočenom u izuzetnoj monografiji pod naslovom Tesla: Duhovni lik, u prilici smo da se upoznamo sa hrišćanskim osobinama Nikole Tesle koje su bile temelj njegovih životnih stavova i njegovog stvaralaštva u nauci.

Arhiepiskop pećki Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski G. G. Irinej

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Biografije , Nikola Tesla
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Bernar; 2020; ćirilica; 31 cm; 316 str.; 978-86-6431-124-3;