knjizara.com
Branimir Jovanović
Branimir Jovanović

DR BRANIMIR JOVANOVIĆ rođen je 1955. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Mašinski fakultet. U Muzeju Nikole Tesle radio je od početka profesionalne karijere sve do 2001. godine, na pozicijama arhiviste i kustosa, a zatim i direktora Muzeja.
Gotovo ceo istraživački i naučni rad posvetio je razumevanju ličnosti i dela Nikole Tesle. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu sa temom „Teslin doprinos razvoju vazduhoplovstva“, magistrirao je 1987. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u oblasti istorije i filozofije nauka na Teslinim mehaničkim oscilatorima, a doktorirao 1995. na matičnom Mašinskom fakultetu u Beogradu sa temom „Teslin doprinos metodologiji istraživanja u mašinstvu“.
Autor je brojnih stručnih i naučnih radova, knjiga i predavanja iz oblasti istorije nauke, posebno o Teslinim doprinosima.
Bio je pokretač i glavni i odgovorni urednik časopisa „Alterenergo“ za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, predavao održivi razvoj na Fakultetu za primenjenu ekologiju u Beogradu i poslednjih godina se bavio konsaltingom u oblasti obnovljivih energija.

autor Branimir Jovanović

1 naslova [prikazano 1-1]

Branimir Jovanović

Broširani povez, Vulkan izdavaštvo, 2022, ISBN: 978-86-10-01196-8, latinica
Mi živimo u vremenu tehničkih otkrića bez presedana, koja vode sve potpunijem ovladavanju silama prirode i neutralisanju vremena i prostora. Ali ovaj ...
U korpu 5990 din