knjizara.com
Strast za letenjem

Ružica Sokić (autor)

Strast za letenjem
rasprodato

Malo je glumaca koji su u teatru, na televiziji i filmu odigrali uloga koliko ih je, čitavim, drhtavim bićem, u prepoznatljivom dramskom ključu i jeziku, odigrala Ružica Sokić. Pred vama je knjiga nepoklekle ljubavi dramske umetnice kojoj su teatar i gluma prva i poslednja pesma i reč, vrata kroz koja je ušla i na koja se izlazi u svet sa one strane reči i glume.
Muharem Pervić

Knjiga naše proslavljene glumice je romansirana istorija, ispovest, ali ne u prvom licu, već u obliku zatajnog naratora Ružice Sokić, koja kroz ličnosti svojih kolega-prijatelja priča beskrajno zanimljive pozorišne ili životne priče. Teško je razlučit

i gde u ovim pričama počinje pozorište i prestaje život, ili obrnuto. Ovde je to sve sliveno u jedno, samo zavisi od ugla posmatranja. Autorka poseduje osoben dar otkrivanja najskrovitijih delova bića, empatičnog dodira s ljudskom nesrećom, s neshvatanjem, nerazumevanjem umetnika u miljeu u kome se kreće i u kome živi.
Vesna Krčmar

Knjiga slika i sećanja Strast za letenjem Ružice Sokić sačinjena je od niza priča koje oslikavaju jednu bogatu i plodotvornu poluvekovnu karijeru, od uspomena iz detinjstva do početka 21. veka. Bogato opremljena fotografijama poznatih ličnosti iz javnog života, prijatelja i kolega Ružice Sokić (Mira Trailović, Branko Pleša, Aleksandar Popović, Miloš Žutić, Liv Ulman, Bata Stojković, Danilo Kiš, Zoran Radmilović, Bela Ahmaduljina, Marina Vladi, Mira Banjac, Bora Todorović i mnogi drugi), ove uspomene istovremeno su priča o jednoj epohi, od vremena siromaštva i preživljavanja za vreme i posle II svetskog rata, do godina uspeha, uspona „Ateljea 212“, putovanja i turneja, živo dočaravajući zakulisne i mnogima skrivene prilike i neprilike glumačkog zanata.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Gluma
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 25 cm; 300 str.; 978-86-521-0409-3;