knjizara.com
Sedam života princeze Smilje

Gordana Ćirjanić (autor)

Sedam života princeze Smilje
rasprodato

Novi roman Gordane Ćirjanić, jedne od najboljih srpskih spisateljica, dobitnice NIN-ove nagrade, upravo je izašao iz štampe. Pod intrigantnim naslovom „Sedam života princeze Smilje”, poznata autorka ispreda na jednoj autentičnoj životnoj biografiji, priču o Beograđanki Smilji Konstantinović, lepoj i obrazovanoj, koja je rano ušla u svet mode, visokog društva i tajnovite krugove inostranih izaslanika.
Za vreme rata strpali su je u logor, odakle ju je, posle godinu i po dana, izvukao katolički biskup. Posle je postala prevodilac američkim vojnim snagama u Evropi, pa lična sekretarica mladog kralja Petra Drugog Karađorđevića. I ne samo to – nego i ljubavnica!
Utočište je našla na

ostrvu Ibica. Okruživao ju je najveći svetski džet set. Lansirala je novu svetsku modnu liniju i postala zaštitni znak čuvenog španskog turističkog ostrva.
Uzbudljivu, autentičnu, zagonetnu priču o princezi Smilji, Ćirjanićka je ispričala vrhunskim, sočnim, raskošnim jezikom, vodeći čitaoca iz jednog u drugi, treći, sedmi život glavne junakinje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaće pripovetke
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Vukotić media; 2. izdanje, 2016; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 371 str.; 978-86-89613-29-2;