Rađanje Eliota

Grejam Gardner (autor)

Rađanje Eliota

202 din

Stara cena: 253 din

U korpu

Trinaestogodišnji Eliot je navikao da ga šikaniraju školske siledžije. Po prelasku u novu školu, odlučuje da će se drugačije postaviti i stvoriti poptuno nov identitet. Eliot u tome i uspeva, ali po koju cenu?

Eliot se u početku nadao da će biti drugačije kad promeni školu. Živi u neprestanom strahu - od batina, ali i od gorih stvari - i zato mu je život u staroj školi postao pakao. Ali u novoj školi Eliot može da postane ličnost koja izbegava probleme uklapanjem u sredinu. Pažljivo motri na sopstveno ponašanje i oblikuje sebe tako da ga primećuju tek onoliko koliko treba i kako treba.

Ironija je u tome što mu se sopstvena strategija vraća kao bumerang jer ga tajno udruženje koje kontroliše i teroriše novu školu bira za kandidata koji može postati član njihove grupe.

Posle škole, Eliot se sprijateljuje sa otpadnikom Benom, ali obojica dečaka znaju da apsolutno ne smeju da se poznaju u školskim hodnicima. Kada se Eliot zaljubljuje u pametnu i otvorenu Lujzu, oseća da mora da izmisli još jedan svoj identitet za nju. Eliot zapada u usamljenost iza svih svojih maski i baš tada dolazi trenutak kada mora da donese važnu odluku koja može da ga skupo košta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: PortaLibris; 2006; latinica; 21 cm; 182 str.;