knjizara.com
O, Vilijame!

Elizabet Straut (autor)

O, Vilijame!
712 din
Stara cena: 891 din
U korpu

U romanu neusiljenog tona ćaskanja ili dnevničkih zapisa, Lusi Barton na preskok pripoveda o svom životu, bolnom raspadu braka, teškom detinjstvu, preispitujući svoju prošlost i sve što je mislila da zna o muškarcu koji je bio u njenom životu decenijama. Izvrsno sklopljeni odblesci nedovršenih razgovora i nasumičnih sećanja, bez suvišnih opisa i metafora, osvetljavaju zbrku i kontradikcije Lusinog, a možda i svakog braka.

Dobitnica Pulicerove nagrade Elizabet Straut vraća se svojoj voljenoj junakinji Lusi Barton u sjajnom romanu o tihim silama koje nas drže zajedno – čak i kad se jedni od drugih udaljimo.

Lusi Barton

drugu polovinu svog života proživljava u Njujorku kao uspešna spisateljica. Nakon iznenadnog susreta, Vilijam, njen bivši muž i otac njenih ćerki, poziva je da mu se pridruži na putovanju kako bi istražio nedavno otkrivenu šokantnu porodičnu tajnu. Prisećajući se studentskih dana, rođenja ćerki, bolnog raspada njihovog braka, kao i odnosa koje su izgradili s drugim ljudima, Lusi preispituje svoju prošlost i sve što je mislila da zna o muškarcu koji je bio u njenom životu decenijama.

Ono što sledi prekrasna je priča o bezbrojnim misterijama koje čine brak, o ljubavi i gubitku, o nesigurnostima i nežnostima, o slojevima osećanja koji se godinama nakupljaju među ljudima. O, Vilijame! suptilan je i upečatljiv portret nežnog, složenog, višedecenijskog odnosa i emotivne panorame koja postaje vidljiva tek s vremenom.

Najuži izbor Bukerove nagrade 2022.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Savremena književnost , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 183 str.; 978-86-6084-044-0;