knjizara.com
Putnik, Stela Maris

Kormak Makarti (autor)

Putnik, Stela Maris
1799 din
Stara cena: 1999 din
U korpu

Remek-delo u dve knjige dobitnika Pulicerove nagrade za roman "Put" i Nacionalne nagrade za književnost za roman "Svi ti lepi konji".
PUTNIK
PAS KRIŠČIJAN U MISISIPIJU 1980. Tri je ujutro i Bobi Vestern zakopčava ronilačko odelo i zaranja s čamca Obalske straže u tamu. Ronilačkom lampom obasjava potonuli mlazni avion u kojem devet tela još sedi sa zakopčanim pojasom za vezivanje. Iz zatvorenog aviona nedostaju pilotova službena torba, crna kutija i deseti putnik.
Putnik je priča o roniocu koji, progonjen gubitkom i očevim strašnim zaveštanjem, juri za nepojmljivom zaverom i žudi za smrću nepomirivom s Bogom.
STELA MARIS <

br>BLEK RIVER FOLS U VISKONSINU 1972. Dvadesetogodišnja Alisija Vestern, sa četrdeset hiljada dolara u plastičnoj kesi, prijavljuje se za boravak u bolnici. Alisija, studentkinja doktorskih studija matematike na Univerzitetu u Čikagu, ima dijagnozu paranoidne šizofrenije i ne želi da razgovara o svom bratu Bobiju, koji nije sasvim mrtav, a ni sasvim njen.
Stela Maris je intimni portret tuge i čežnje u kojem mlada žena u psihijatrijskoj ustanovi pokušava da razume sopstveno postojanje.
„Makarti je stvorio imaginativni opus veći i dubokoumniji od svake pojedinačne knjige. Takvi pisci se rvu sa samim bogovima.“
The Washington Post Book World
„Makarti je pisac kojeg treba čitati, kome se treba diviti i, sasvim iskreno, kome treba zavideti.“
Ralf Elison

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kontrast; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 526 str.; 978-86-6036-201-0;