knjizara.com
Računovodstvo penzijskog osiguranja - Skripta

Radojko Lukić (autor)

Računovodstvo penzijskog osiguranja - Skripta
rasprodato

U radu se nastojalo da se kompleksno izlože principi novog računovodstva troškova penzijskog osiguranja. Računovodstvo penzijskog osiguranja zasnovano je na aktuarskim pretpostavkama, i posebno, na korišćenju penzijskih šema - radnih beleški za potrebe što potpunijeg informisanja o svim bilansnim i vanbilansnim elementima troškva penzijskog osiguranja, kao i na primeni razvijenih posebnih metoda amortizacije izvesnih elemenata troškova penzijskog osiguranja.

Prikazani su, u cilju što potpunije obrade tretirane problematike, i principi računovodstva ostalih penzijskih nadoknada i računovodstva upravljača penzijskih fondova.

Rad j

e prvenstveno namenjen studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu za spremanje dela ispita na redovnim studijama iz predmeta Bankarsko računovodstvo i Specijalna računovodstva, i posebno, na poslediplomskim studijama iz predmeta Računovodstvo osiguranja. Takođe, knjiga je namenjena i svim teoretičarima i praktičarima koji žele da se upoznaju sa principima novog računovodstva penzijskog osiguranja. Njegova primena u svim našim preduzećima znatno bi doprinela efikasnijem upravljanju troškovima penzijskog osiguranja, kao značajnoj determinantni njihovih ukupnih performansi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Penzijsko osiguranje , Računovodstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Udžbenici iz ekonomije

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2013; Broširani povez; latinica; 52 str.; 978-86-403-1264-6;