knjizara.com
Interni obračun

Radmila Jablan Stefanović (autor)

Interni obračun
4800 din
U korpu

Osnovna intencija jeste upoznavanje sa praktičnom primenom odnosno sprovođenjem obračuna troškova i učinaka u proizvodnom preduzeću. U centru pažnje jeste njegovo organizaciono modeliranje. Pored

ostalog, osvetljavaju se: najvažnija organizaciona rešenja (kontni plan, obrasci odnosno dokumentacija o troškovima i učincima), čije celishodno ustrojstvo olakšava dolaženje do ciljnih podataka; samo funkcionisanje obračuna troškova i učinaka odnosno uloga i značaj pojedinih delova - učesnika u sprovođenju celine toka internog obračuna (njihova međusobna povezanost i uslovljenost); putevi formiranja i priticanja dokumentacije o troškovima i učincima u pogonsko knjigovodstvo - poslednju i najznačajniju „stanicu“ toka internog obračuna, gde se neposredno dolazi do ciljnih podataka; njegovo organizaciono ustrojstvo; uslovljenost organizacionih rešenja kontnim okvirom itd.
S obzirom na to da se izložena materija tiče, prevashodno, internog života proizvodnih preduzeća odnosno sfere gde se javljaju i najveće razlike među njima, učinjena su neophodna uopštavanja kako bi se apostrofiralo ono suštinsko, zajedničko odnosno tipično za većinu proizvodnih preduzeća.
Knjiga je namenjena prvenstveno studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu i predstavlja udžbenik za spremanje ispita iz predmeta Interni obračun, kao i dela ispita iz predmeta Organizacija računovodstvenog informacionog sistema na diplomskim akademskim studijama - master, kao i svima onima koji se, bilo teorijski bilo praktično, bave odnosnom problematikom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjigovodstvo , Računovodstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 5. izdanje, 2019; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 480 str.; 978-86-403-1196-0;